امروز: شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ [2025/05/17]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 12346 تاریخ انتشار: دوشنبه ۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱:۴۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

رئیس فدراسیون سوارکاری اعلام کرد؛

تمرکززدایی از تهران و اهمیت دادن به سایرشهرها ازاهداف مااست/ ۵ طرح به فدراسیون جهانی سوارکاری عرضه کردیم/ هیچ شخصی کمک بلاعوض به ما نکرده/ اولین حراج اسب عرب با نظارت فدراسیون ماه آینده در یزد برگزار می‌شود

خبرایران: دکتر خلیلی رئیس فدراسیون سوارکاری گفت:یکی از مهمترین اهداف ما تمرکززدایی از تهران و اهمیت دادن به سایر شهرها نظیر همدان و فارس است. با این کار ورزش سوارکاری در این شهرها گسترش پیدا می‌کند.
تمرکززدایی از تهران و اهمیت دادن به سایرشهرها ازاهداف مااست/ ۵ طرح به فدراسیون جهانی سوارکاری عرضه کردیم/ هیچ شخصی کمک بلاعوض به ما نکرده/ اولین حراج اسب عرب با نظارت فدراسیون ماه آینده در یزد برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری تشریح برنامه های فدراسیون سوارکاری صبح امروز دوشنبه ۴ آبان ماه ۹۴ با حضور«دکتر مسعود خلیلی» رئیس فدراسیون سوارکاری، «محمد کاظمیان» دبیر فدراسیون سوارکاری و اصحاب رسانه، در سالن جلسات فدراسیون سوارکاری برگزار و دراین نشست خبری «مسعود خلیلی» رئیس فدراسیون سوارکاری اظهارداشت: ما به دنبال همگانی کردن سوارکاری نیستیم. چون نمی‌توانم شعاری بی‌پایه بدهم. ما چه امکاناتی در شهرهای مختلف داریم که من بخواهم سوارکاری را همگانی کنم. این کار شدنی نیست؛ حتی در تهران هم نمی‌توان چنین کاری کرد.

رئیس فدراسیون سوارکاری با اشاره به اهمیت کمیته‌های این فدراسیون، اظهار داشت: کمیته‌ها بازوهای مشورتی و اجرایی فدراسیون هستند. ما در شروع کار ۱۷ کمیته داشتیم که با توجه به اولویت‌ها و اهمیت آنها را ادغام کردیم. برای مثال کمیته پرش یکی از مهمترین کمیته‌های ماست که متشکل از مالکین، ورزشکاران، مربیان و پیشکسوتان است. تقویم این کمیته بسیار پیچیده و فشرده است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف ما تمرکززدایی از تهران و اهمیت دادن به سایر شهرها نظیر همدان و فارس است. با این کار ورزش سوارکاری در این شهرها گسترش پیدا می‌کند. مسابقات سنی رده‌های پایه و همچنین پرداختن به مالکین به عنوان یکی از ارکان اصلی سوارکاری می‌تواند تضمین کننده آینده این رشته باشد.

دکتر خلیلی، در مورد شرکت نکردن تیم ایران در مسابقات مختلف بین المللی، گفت: سطح مسابقات ما و همچنین ارتفاع موانعی که ورزشکاران ما از روی آن می‌پرند، در حد مسابقات آسیایی نیست اگر ما به المپیک و یا مسابقات آسیایی می‌رفتیم قطعاً زنگ تفریح بودیم و ما در جلسه فدراسیون سوارکاری آسیا موفق شدیم یک کرسی بین‌المللی باارزش کسب کنیم. حالا رئیس کمیته پرش کنفدراسیون آسیا حسین شفیعی است. او قرار است راه را برای حضور ورزشکاران ایرانی در مسابقات آسیایی هموار کند. امیدوارم ورزشکاران ما نیز بتوانند رتبه‌های خوبی کسب کنند. رئیس کنفدراسیون سوارکاری آسیا نیز اردیبهشت ماه به تهران می‌آید.

وی عنوان کرد: ما ۵ طرح به فدراسیون جهانی سوارکاری عرضه کردیم که با سه طرح آن موافقت شد. طرح اول در مورد ایجاد محلی ویژه برای آموزش نونهالان بود. در طرح دوم رشته ولتاژ (حرکات ژیمناستیک روی اسب) را قرار است راه‌اندازی کنیم که می‌توانم بگویم در آسیا کشور نخست هستیم. طرح سوم ما نیز ارائه خدمات به کودکان معلول و جانبازان است. ما در پارالمپیک، ورزش‌های دانشجویان و ارتش باید تأثیر بهتری داشته باشیم برای مثال در المپیک ارتش‌های جهان که چندی پیش برگزار شد، ما نتوانستیم ورزشکاری را اعزام کنیم.

دکتر خلیلی، به حضور علاقه ‌مندان به پرورش اسب در کشور آلمان اشاره کرد و گفت: هر سال در این کشور حراج بی‌سابقه‌ای از اسب‌های نژاد برتر انجام می‌شود. با رایزنی‌هایی که انجام دادیم علاقه‌مندان به اسب می‌توانند در این حراج شرکت کنند و حتی از اسب و اسب سوار به مدت سه روز در اختیار خریدار ایرانی خواهند بود و تاکنون هیچ شخصی کمک بلاعوض به فدراسیون سوارکاری نکرده است و ما از هیچ کدام از مالکان یا افراد دیگر کمک مالی دریافت نکردیم. ما حتی ۷ برابر بودجه وزارت ورزش از طریق اسپانسر درآمد قانونی ایجاد کردیم.

وی به مسئله دوپینگ اشاره کرد و گفت: هر نمونه دوپینگ اسب‌ها که به فرانسه فرستاده می‌شود حدود یک میلیون تومان برای ما هزینه دارد بنابراین در کورس آق قلا حدوداً ۱۵ میلیون تومان هزینه آزمایش دوپینگ اسب‌ها خواهد شد. این رقم در طول سال برای فدراسیون به ۸۰۰ میلیون تومان خواهد رسید. به این ترتیب تعداد اسب‌های دوپینگی در سالهای اخیر به یک چهارم کاهش پیدا کرده است.

دکتر خلیلی، در مورد وضعیت باشگاه‌ها اظهار داشت: در وزارت ورزش هیچ دستورالعملی درمورد باشگاه‌های سوارکاری وجود ندارد. ما این دستورالعمل را نوشتیم و قرار است هفته آینده به صورت رسمی ابلاغ شود. تصور من این است که در حال حاضر بیش از ۴۰۰ باشگاه سوارکاری در کشور فعالیت دارند. ما قصد داریم این باشگاه‌ها را درجه بندی کنیم تا با توجه به این درجه بندی فعالیت کنند. البته گفته می‌شود که ورزش سوارکاری متعلق به عده‌ای خاص و افراد متمول است ولی اصلاً این طور نیست و در شهر گنبد عده‌ زیادی از این طریق امرار معاش می‌کنند.

وی در مورد استعفای نایب رئیس بانوان این فدراسیون، اظهار داشت: ایشان مشکلاتی در دانشگاه محل تدریس خود داشتند؛ ولی هنوز استعفایی به من ندادند و اگر هم بدهند من آن را قبول نمی‌کنم.

رئیس فدراسیون سوارکاری، به حل مشکل شدن گمرک اسب‌ها نیز پرداخت و گفت: ما پیش از این بابت خروج هر اسب از کشور مبلغ ۲۰ میلیون تومان به گمرک بابت ضمانت بازگشت اسب پرداخت می‌کردیم که پس گرفتن آن نزدیک به یک سال طول می‌کشد. اما وزیر ورزش ضمن توافقی که با وزیر اقتصاد و رئیس گمرک به عمل آورده ترتیبی داردیم که دیگر وجهی بابت ضمانت پرداخت نکنیم.

وی با بیان این که توجه جدی به رده‌های پایه در دستور کار این فدراسیون قرار دارد، گفت: میزبانی از مسابقات بین‌المللی نو‌جو‌ا‌نان و جوانان می‌تواند در این راه کمک رسان باشد و باعث پیشرفت هر‌ چه‌ بیشتر سوارکاران در رده‌های پایه شود. تاکنون جوایزی به سوارکاران برتر این رده اهدا نمی‌شد، ولی ما برای آنها جوایز خوبی را در نظر گرفته‌ایم تا باعث تشویق هر‌ چه‌ بیشتر آنها شویم. قصد داریم محل هایی را برای سوارکاران نونهال و نوجوان ترتیب دهیم تا آنها با اسب‌های «کاسپین» که اسب بومی ایران است و مناسب برای سوارکاران این رده محسوب می‌شود آموزش‌های سوارکاری را فرا گیرند تا شاهد پشتوانه سازی در سوارکاری ایران در آینده باشیم.

رئیس فدراسیون سوارکاری با بیان این که توجه به مالکان اسب‌ها نیز در اولویت این فدراسیون قرار دارد، اظها‌رداشت: امیدوارم که با برگزاری مسابقات مختص مالکان اسب‌ها بتوانیم به آنها انگیزه بیشتری دهیم، چرا که معتقد هستیم هر چه تعداد مالکان اسب‌ها بیشتر شود سوارکاری ایران تجربه بیشتری را کسب خواهد کرد. اواخر هفته‌ جاری مسابقات قهرمانی کشور مالکان اسب‌ها را در باشگاه بام تهران برگزار می‌کنیم که برای اولین بار قرار است با موانعی به ارتفاع یک متر و ۳۰ سانتی‌متری برگزار شود.

وی با اشاره به برگزاری جلسه کنفدراسیون آسیایی که اخیرا در کره جنوبی انجام شد، تصریح کرد: در این جلسه توانستیم با سختی فراوان یک پست مهم بین‌المللی را کسب کنیم و حسین شفیعی از ایران توانست ریاست کمیته‌ پرش آسیا را به دست بیاورد که مطمئنا باعث رشد هر‌ چه‌ بیشتر سوارکاری و کمک به رشد جایگاه بین‌المللی ایران خواهد شد. همچنین در حاشیه این اجلاس از رییس کره‌ای کنفدراسیون سوارکاری آسیا دعوت کردیم تا به ایران بیاید و ان‌شا‌ء‌الله اردیبهشت ماه سال آینده شاهد حضور او در کشورمان خواهیم بود.

دکتر خلیلی با بیان این که قصد داریم سوارکارانمان نتایج خوبی را در باز‌ی‌های آ‌سیا‌یی به دست بیاورند، افزود: قبل از این بازی‌ها مسابقات درساژ، پرش و پرش صحرایی به میزبانی تایلند برگزار خواهد شد و قصد داریم در این ر‌قا‌بت‌ها حضور پررنگی داشته باشیم تا سوارکارانمان مهیای حضور در ر‌قا‌بت‌های آسیایی شوند.

وی با اشاره به این که حرکات نمایشی بر روی اسب رشته جدیدی است که فدراسیون سوارکاری توجه ویژه‌ای به آن دارد، تاکید کرد: اجرای حرکات ژیمناستیک بر روی اسب رشته جدیدی است که در اکثر کشورهای پیشرفته رواج یافته است و تقریبا اثری از آن در کشورهای آسیایی و خاورمیانه نیست و به جرات می گویم که ایران اولین کشور آسیایی است که در این رشته به صورت جدی وارد شده و با همکاری که با فدراسیون ژیمناستیک داشتیم تعدادی ژیمناستکار به ما معرفی شد و حرکت‌های اولیه را در جهت توسعه این رشته آغاز کرده‌ایم. قرار است فدراسیون جهانی نیز در این راه به ما کمک کند.

رئیس فدراسیون سوارکاری از ایجاد کمیته‌ای مربوط به جانبازان و معلولان و همچنین بیماران اوتیسم در فدراسیون سوارکاری خبر داد و افزود: قصد داریم با راه‌اندازی این کمیته‌ سوارکاری را به این قشر از جامعه آموزش دهیم تا در جهت افزایش روحیه آنها گام برداریم. همچنین در بحث نیروهای مسلح، دانشجویان و پارالمپیک باید به صورت جدی تر وارد شویم و در ر‌قا‌بت‌هایی مانند سیزم و یونیورسیاد حضور پررنگی داشته باشیم و برای کشور افتخارآفرینی کنیم.

وی با بیان این که اولین حراج اسب عرب با نظارت فدراسیون ماه آینده در یزد برگزار می‌شود ، خاطر‌ نشان کرد: در این حراج که فدراسیون بر آن نظارت و سلامت اسب‌ها را تضمین خواهد کرد، هر فردی می‌تواند اسب بخرد یا بفروشد بدون این که واسطه‌ها در آن نقشی داشته باشند. همچنین ما با موسسه‌ای به نام «انجمن اسب رسپالین» در آلمان که برای اتباع مختلف شناسنامه و پاسپورت صادر می‌کند تفاهمنامه امضا کردیم تا خریداران اسب در ایران بتوانند به این کشور بروند و اسب‌های آنها را پس از این که سه روز با آنها سواری کردند در صورت تمایل خریداری کنند و این شرکت نیز خدماتی را به صورت رایگان در اختیار خریداران ایرانی قرار دهد. البته این مباحث هیچ سودی برای فدراسیون ندارد ،‌ بلکه دردسر هم دارد؛ اما ما با این قبیل کارها قصد داریم دست واسطه‌ها را که از این طریق میلیاردر شده‌اند را کوتاه کنیم.

دکتر خلیلی درخصوص توجه فدراسیون سوارکاری به بانوان، اظها‌ر کرد: ما تفاوتی برای سوارکاران آقا و خانم قائل نیستیم چرا که مسابقات آنها هیچ تداخلی با یکدیگر ندارد. این که ورزشکار حر‌فه‌ای خانم نداریم بیشتر به خودشان باز می‌گردد چرا که پس از مدتی آن را رها کرده‌اند. با این حال برای اولین بار دو نوجوان دختر را به مسابقات بین‌المللی آلمان فرستادیم که یکی از آنها موفق به کسب عنوان هفتمی شد. مطمئنا با برنامه‌های که خواهیم داشت به رشد ورزش بانوان توجه خواهیم کرد.

در ادامه این نشست خبری «محمد کاظمیان» دبیر فدراسیون سوارکاری طی سخنانی اظهارداشت: پیش نویس تقویم مسابقات سال آینده در حال نهایی شدن است و برای اولین بار، تقویم ورزشی هیات‌ها را آماده می‌کنیم تا در مجامع‌شان مصوب و آنها را برگزار کنند. همچنین مسابقات قهرمانی کشور مالکان آخر هفته‌ در باشگاه «بام» برگزار می‌شود و چند مسابقه دیگر نیز با ارتفاع موانع ۱۴۰ و ۱۴۵ سانتی‌متر در باشگاه آزمون برگزار خواهد شد.

وی در پایان گفت: همچنین در بحث‌های آموزشی در رشته‌های مختلف سوارکاری نیز اقدامات خوبی انجام شده و برنامه‌های ویژه‌ای را نیز در نظر داشته و قصد داریم دست دلالانی را که اسب‌های بی کیفیت وارد ایران می‌کنند را کوتاه کنیم چرا که این دست‌ها هیچ منفعتی برای ورزش کشور ندارد.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب