خبرایران: معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: ما در شهرداری تهران رعایت و احیای حقوق شهروندی را بر اساس حقوق دینی در رأس کار خود قرار داده ایم و معتقدیم با رعایت حقوق دینی مردم، در راستای تحقق حقوق شهروندی نیز گام برداشته ایم.
به گزارش خبرایران ازروابط عمومي معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران، نشست کارگروه حقوق شهروندی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین امرودی و به دبیری ستاد مرکزی صیانت از حرمی امنیت عمومی و حقوق شهروندی متشکل از نمایندگانی از وزارت کشور، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، روابط عمومی سازمان صداو سیما، اداره کل حقوقی شهروندی قوه قضائیه، دبیر ستاد صیانت ناجا، کمیسیون حقوق بشر اسلامی و... در سالن اجتماعات ساختمان معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ضمن ارائه گزارش حوزه صیانت از حقوق شهروندی، فعالیت های انجام شده در این حوزه را بسیار مهم و لازم دانست.
وی با تبیین تفاوت ها و شباهتهای حقوق بشر و حقوق اسلامی، گفت: ما در شهرداری تهران حقوق شهروندی را بر اساس حقوق دینی در رأس کار خود قرار داده ایم و معتقدیم چنانچه بتوانیم حقوق دینی مردم را رعایت کنیم در راستای تحقق حقوق شهروندی گام برداشته ایم.
امرودی تاکید کرد: در اسلام حق و تکلیف داریم و در صورتی که برنامه ارائه شده از سوی اسلام در حوزه حقوق شهروندی رعایت شود؛ جامعه به سمت سلامت پیش خواهد رفت.
وی با اشاره به اصل هشتم قانون اساسی در خصوص نظارت بر حقوق مردم افزود: این قانون با مسئله امر به معروف و نهی از منکر متفاوت است. در واقع نظارت از سوی نهادهای متصدی با امر به معروف و نهی از منکر دو امر جداگانه به شمار می رود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بررسی قوانین مربوط به حقوق شهروندی در قانون اساسی، وظایف شهرداری را تفکیک و وظایف انجام شده و در حال انجام را تبیین کرد.
وی در حوزه فعالیت های حقوق شهروندی به عنصر تبلیغ و تکرار اشاره کرد و استفاده از عناصر تبلیغی همچون رسانه ملی، کتاب و سینما را در آشنایی مردم با حقوق خویش و تقویت قوانین نظارتی از سوی مراکز قانونی را واجب و لازم دانست.
امرودی در حوزه نظارت، تفاوت بین 1888 و 137 را که در شهرداری تهران به منظور احیای حقوق تضییع شده شهروندان ایجاد شده است؛ توضیحاتی بیان کرد.
وی، حمل و نقل، اوقات فراغت، تامین شغل از جمله مواردی یاد کرد که برای ایجاد امنیت فردی و امنیت جامعه مهم به شمار می ورد.
امرودی با اعلام اینکه 3 درصد از بودجه معاونتها، سازمان های و شرکت های شهرداری برای هزینه در زمینه های فرهنگی و اجتماعی در اختیار معاونت اجتماعی و فرهنگی است؛ افزود: بخش مهمی از این هزینه ها به حوزه صیانت از حقوق شهروندی بنا به پیشنهادات مردم و کارشناسی گروه ها اختصاص می یابد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران پس از بررسی قوانین لازم در این حوزه، به بحث اجرای صیانت از حقوق شهروندی اشاره، خطاب به اعضای کارگروه صیانت از حقوق شهروندی بر لزوم پیگیری در امور اجرایی تاکید کرد.
در این نشست که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت، نمایندگان سازمان ها و نهادها به بیان نظرها و پیشنهادهای خود در حوزه حقوق شهروندی پرداختند.