امروز: دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ [2024/06/17]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 10912 تاریخ انتشار: سه شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۲:۲۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اعلام کرد؛

مخاطب تئاترصرفا برای خوب بودن یک اثر نمایشی جذب آن نمی‌شود/ امسال رایزنی‌های بیشتری را با هنرمندان به نام انجام دادیم/ مطبوعات و رسانه‌ها ما را کمک کنند/ تئاتر در حوزه تبلیغات تنهااست

خبرایران: رحمت امینی گفت: تئاتر در حوزه تبلیغات تنهااست و حتی یک بیلبورد شهری ندارد. مخاطب تئاتر صرفا برای خوب بودن یک اثر نمایشی جذب آن نمی‌شود
مخاطب تئاترصرفا برای خوب بودن یک اثر نمایشی جذب آن نمی‌شود/ امسال رایزنی‌های بیشتری را با هنرمندان به نام انجام دادیم/ مطبوعات و رسانه‌ها ما را کمک کنند/ تئاتر در حوزه تبلیغات تنهااست

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری ماه تئاتر استان‌ها در حوزه هنری باحضور«رحمت امینی»مدیرمرکزهنرهای نمایشی،«توحیدمعصومی»  مسئول امور استان‌های مرکز هنرهای نمایشی و اصحاب رسانه صبح امروز در حوزه هنری برگزار و دراین نشست خبری«رحمت امینی» مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اظهارداشت: من به عنوان یک تئاتری از همه می‌خواهم که با توجه به معیارهای حوزه هنری با ما وارد همکاری شوند و ما قطعا از آنها حمایت خواهیم داشت و حمایت مالی بخشی از سایر کمک‌های ما به اجرا‌کنندگان نمایش است.

امینی تصریح کرد: امسال رایزنی‌های بیشتری را با هنرمندان به نام انجام دادیم که آنها نیز اقبال بیشتری برای حضور در حوزه هنری داشته باشند. احمد ساعتچیان، مریم معترف، فتحعلی بیگی و امید بنکدار از جمله این افراد هستند. لازم به ذکر است که امید بنکدار که پیش از این فعالیت وی در سینما چشمگیر بوده درخواست اجرای یک نمایش را با موضوع دفاع مقدس در حوزه هنری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم که مطبوعات و رسانه‌ها ما را در برگزاری هر چه بهتر ماه تئاتر استان‌ها یاری کنند و من قطعا به نقدهای آنها توجه خواهم کرد. یکی از دستاوردهایی که در انتقادهای دوستان که می‌خواندم به وجود آمد نگاه ما به تئاتر استان‌ها بوده است.

امینی ادامه داد: اگر تئاتر استان‌ها موفقیتی کسب کند ما قطعاً از آن حمایت خواهیم کرد و به آنها کمک هزینه‌ای را نیز پرداخت خواهیم کرد و فعالیت مرکز هنرهای نمایشی برای اجرای این نمایش‌ها در دو تماشاخانه ماه و مهر به ثمر خواهد نشست. ما از همین جا از هنرمندانی که بتوانند خود را اهداف حوزه هنری تطبیق دهند دعوت به همکاری می‌کنیم البته این نمایش‌ها باید با معیارهای لازم حوزه هنری همخوانی داشته باشد و در مسیر اهداف آن گام بردارد و این شرط اول اجرای این نمایش است.

مدیرمرکزهنرهای نمایشی افزود: پرداختن به موضوعاتی از قبیل انقلاب اسلامی و مباحث خانوادگی نیز در ذیل اهداف حوزه هنری جای دارد و در واقع گروه‌هایی که برای حوزه هنری اثری را تولید کرده‌اند اجرای عمومی هم نیز خواهند داشت. از دیگر فعالیت‌هایی که می‌توان به آنها اشاره داشت تشکیل گروهی است که آثار ادبی که مربوط به مباحث انقلابی و دفاع مقدس می‌شود را مطالعه می‌کند تا بتوانند 15 اثر را نیز انتخاب کنند و به صاحبان آثار پیشنهاد تبدیل شدن اثرشان را به نمایشنامه بدهد.

وی یادآورشد: سعید اسدی، شهرام کریمی، مهرداد رایانی مخصوص و سیدجواد روشن از جمله افرادی هستند که طی این مدت آثار ادبی را مورد مطالعه قرار داده‌اند.

امینی با اشاره به سفارش‌های حوزه هنری به برخی از هنرمندان گفت: بنا داریم در مورد شخصیت‌های بزرگ و مطرح سرزمینمان نمایش‌هایی را به روی صحنه ببریم و گاهی این پیشنهاد می‌تواند از سوی فعالین تئاتر باشد. به طور مثال ابوریحان بیرونی نیز یکی از شخصیت‌هایی است که در این مسیر قرار گرفته است.

وی ابرازداشت: نگاه‌های که مربوط به انقلاب اسلامی می‌شود نیز می‌تواند جزو آثار نمایشی باشد که مد نظر ماست فاجعه طبس، شخصیت‌های انقلابی همچون شهید بهشتی نیز جزو مواردی هستند که در حال حاضر به صورت چراغ خاموش در حال تکمیل هستند و برگزاری همایش‌های علمی و آئینی و مناسک حج ابراهیمی نیز از دیگر فعالیت‌هایمان است. همایش نمایش‌های خیابانی معراج نور، سوگ‌نامه‌ها که سال سوم برگزاری‌اش است به همراه چاپ 5 نمایشنامه در حوزه کودک و ... از دیگر فعالیت‌های حوزه هنری است.

امینی با اشاره به بحث خصوصی‌سازی در تئاتر گفت: خصوصی‌سازی در تئاتر تفاوت زیادی با خصوصی‌سازی با سینما و سایر بخش‌های دولتی دارد شاید بیشترین شباهت را با حوزه کتاب دارد بچه‌های تئاتر خصوصی بیشترین فشار را برای زنده نگه‌داشتن تئاتر در تماشاخانه‌هایشان متحمل می‌شوند. خصوصی‌سازی در تئاتر یعنی نهادهای دولتی بسترهای حمایتی‌اش را برای فعالیت گروه‌ها فراهم کند.

وی ادامه داد: تئاتر در حوزه تبلیغات تنهااست و حتی یک بیلبورد شهری ندارد. مخاطب تئاتر صرفا برای خوب بودن یک اثر نمایشی جذب آن نمی‌شود بلکه با حمایت‌هایی  که از ان می‌شود مخاطب نیز آن را می‌شناسد البته در حال حاضر 3 نوع تئاتر داریم، تئاتر آزاد، تئاتر خصوصی و تئاتر نیمه‌دولتی و باید اذعان کنیم در زمانی که برای تولید تئاتر پول می‌دادیم واقعا شاهد کارهای بهتری داشتیم چرا که گروه‌ها صرفا دغدغه تولید داشتند و نه بازگشت سرمایه.

امینی درخصوص کم بودن روزهای اجرای این گروه‌های شهرستانی گفت: ما حتی می‌توانستیم این روزها را افزایش دهیم اما دغدغه اصلی‌امان این بود که آیا سالن‌های نمایش با استقبال مخاطبین مواجه می‌شود که اگر این اتفاق نیفتد به جای روحیه مثبتی که قرار بود چنین رخدادی برای گروه‌های شهرستانی به عمل آورد آنها را دچار سرخوردگی می‌کند.

وی افزود: ما تلاش کردیم با اطلاع‌رسانی مخاطبینی را برای دیدن نمایش‌ها دعوت کنیم برای عده‌ای بلیت میهمان و دعوتنامه ارسال کردیم تا نمایش‌ها با تماشاگران نسبی اجرا شود.

مدیرمرکزهنرهای نمایشی درخصوص کمک هزینه‌ها به گروه‌های حاضر در این رخداد گفت: درباره کمک هزینه‌ها باید بگویم از 5 میلیون تا حدود 20 میلیون تومان قرار است به گروه‌ها تعلق بگیرد که البته بستگی به شرایط کار نیز دارد. در موارد خاص و شاخص نیز ممکن است این اعداد تغییر کند.

وی در ارتباط با اجرای نمایش‌های کودک هم یادآورشد: در طول مهر ماه تا پایان فصل مدارس به طور ویژه سالن‌هایمان در اختیار گروه‌های نمایشی است که در حوزه کودک فعالیت می‌کنند البته این اجراها در نوبت صبح انجام می‌شود و از ظرفیت سالن در بعد از ظهرها برای اجرای نمایش‌های بزرگسال استفاده می‌شود.

درادامه این نشست خبری توحید معصومی مسئول امور استان‌های هنرهای نمایشی نیز اظهارداشت: با توجه به تقاضای مکرر گروه‌های استانی برای اجرای عمومی و همچنین نظر به محدود بودن سالن‌های موجود ما نمی‌توانستیم به تمام درخواست‌های دوستان پاسخ مثبت بدهیم. در نتیجه تصمیم بر این شد تعدادی از نمایش‌ها در قالب رپرتوار در یک اجرای 5 شبه به مدت یک ماه با حضور 5 نمایش در دو سالن تماشاخانه ماه و مهر به روی صحنه برود.

وی تاکید کرد: نمایش‌های «عبور از مه» از استان گیلان، «آقای قاضی صدای مرا می‌شنوید؟» از استان هرمزگان، «این عکس که می‌ماند» از استان قزوین و «سرگذشت درگذشت چشم» از استان سیستان و بلوچستان از جمله نمایش‌هایی است که در تماشاخانه مهر طی 5 شب از 5 مرداد ماه تا 30 مرداد ماه به روی صحنه می‌روند.

معصومی اضافه کرد: نمایش‌های «خیر نبینی سعیده» از استان مازندران، «کافه سایه» از استان اردبیل و «رود زنده می‌زاید» از استان اصفهان به ترتیب از 12 تا  30 مرداد در تماشاخانه ماه به روی صحنه می‌روند و بحث اقامت و پذیرایی به مدت 5 شب و 6 روز بر عهده ما خواهد بود که مراکز استان‌ها در این زمینه با ما نیز همکاری خواهند داشت.

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب