خبرایران : مدیر كل امور استانها و مجلس گفت: تمام كارهایی كه برای جشنواره 1404 انجام میگیرد، باید یك حس عمومی و مشترک را در مردم، درباره آینده مطلوب ایران به وجود آورد. اگر حس امید به ایران آینده را به رویای ملی برای مردم معرفی كنیم، آن وقت طعم موفقیت را خواهیم چشید.
به گزارش خبرایران از حوزه هنری ، دومین نشست اعضای كمیتههای تخصصی جشنواره هنری ایران آینده در افق 1404 با حضور دكتر مجید مصلحی مدیركل امور استانها و مجلس و دبیر جشنواره هنری ایران آینده، دكتر امیر محمدخانی مدیر مركز معماری، حسن نجفی كارگردان و فلیمساز، داود ضامنی معاون نظارت و ارزشیابی اداره كل امور استانها و مجلس، حمید توكلپناه مدیر شركت رایانهای نگار، عبدالحمید قرهداغی رئیس حوزه هنری استان البرز، مریم بیرامی رئیس كمیته جشنواره محصولات فرهنگی، عباس محمدی سرپرست حوزه هنری تهران، دكترپوریا اسدی روانشناس كارگردان ، سمیه ربیعی مدیر نظارت اداره كل امور استانها و سید مرتضی دارابی مسئول روابط عمومی اداره كل امور استانها عصر روز دوشنبه 25 خرداد ماه در محل اداره كل امور استانها و مجلس برگزار شد.
معرفی نقاط روشن امیدزا در چشمانداز
در ابتدای این نشست مجید مصلحی به عنوان دبیر جشنواره هنری ایران آینده، درباره موضوع چشم انداز توضیح داد: چشمانداز از تفكر راهبردی ایجاد میشود و چشمانداز را رهبران ومدیران ارشدطراحی میكنند. كلنگری، جامع نگری و آیندهنگری از ویژگیهای تفكر راهبردی است.
وی افزود: برای تحقق چشمانداز، رهبران باید آن را با مردم مطرح كنند و بر سر آن به توافق برسند. در غیر این صورت چشمانداز عملی نمیشود. پس از آنكه توافق حاصل شد، باید پر از جزئیات باشد، تا همه بدانند در این پازل در كجا قرار دارند و چه باید انجام دهند. برای تحقق چشمانداز، باید نقاط روشن امیدزایی معرفی شود، بنابراین شناخت این نقاط روشن و ارائه آن بسیار امیدزا است.
دبیر جشنواره 1404 خاطر نشان كرد:ما كاری را انجام بدهیم تا مردم احساس كنند باید تغییری صورت بگیرد بنابراین برای ایجاد تغییر و رسیدن به نتیجه مطلوب 8 گام باید طی شود اول ایجاد فوریت، دوم تشكیل تیم راهنما،سوم ترسیم دورنما وچشم انداز، چهارم پیامرسانی، پنجم توانافزایی، ششم چند دستاورد سریع، هفتم پیگیری مستمر وهشتم ماندگارسازی وتبدیل به فرهنگ كردن آن عمل كنیم. چشم انداز یك رویای ملی و پرداختن به آن نیاز به یك عملیات بزرگ دارد واگر بخواهیم طعم موفقیت را در این زمینه بچشیم باید دراین مسیر سختكوش وخطرپذیر باشیم نقطه مقابل سخت كوشی تنبلی است و نقطه مقابل خطر پذیری ترس است از این رو تحقق چشم انداز ارزان وآسان به دست نمی آید.
تببین و ترویج هنری چشمانداز ایران آینده 1404
در ادامه مجید مصلحی به نكاتی درباره هدف اصلی برگزاری جشنواره یعنی تببین و ترویج چشمانداز از زبان هنر اشاره كرد وگفت:از خط مشی های اصلی جشنواره شناخت مخاطب است ومخاطب را به دو دسته خاص و عام تقسیم میكنیم. مخاطب عام برای ما اهمیت بسیاری دارد و دستهای از پیامهایی كه تولید میكنیم باید برای مخاطب عام باشد و بیشتر از پیام مستقیم استفاده میكنیم. مخاطبان خاص نیز بیشتر با مفاهیم ارتباط می گیرند.
وی در ادامه این نشست اظهار كرد: در سیاستگذاریهای قبلی، از چند استعاره استفاده كردیم و فكر میكنم این چند استعاره به ما كمك كند. استعاره «رسانهای كردن»، یعنی هر تولیدی از زبان رسانه قابل انتشار باشد. یعنی پیام خوبی برای معرفی این رویداد تولید كنیم و در چه قالبی تولید واز چه كانالی پخش شود، توجه كنیم.
«جار زدن» تولیدات جشنواره ایران آینده
دبیر جشنواره هنری ایران آینده از استعاره «جار زدن» استفاده كرد و افزود: باید تعداد زیادی از تولیدات و پیام های مربوط به چشم انداز در یك دوره زمانی انتشار یابد و منجر به معرفی هرچه بهتر چشم انداز شود.
یعنی برای افرادایجاد سوال كند، وكارشناسان برای این سوال پاسخ مناسب ارائه دهند وكم كم به گفتمان رایج مردم تبدیل شود. این جشنواره باید به گونهای اثرگذار باشد كه تحقق رویای مردم در چشم انداز 1404 حرف روز باشد. مانند انرژی هستهای كه به گفتمان بین مردم تبدیل شده است و امروز جزء مطالبات به حق مردم و مسئولان است.مشاركت و هم افزایی دولت و مردم و عمومی كردن آن از دیگر سیاستهای ماست. در این راستا مشارك و توان بخش خصوصی نیز حائز اهمیت است.
خلاقیت و نوآوری كه ذات جشنواره 1404 است در دستور كار تولیدات این جشنواره قرار میگیرد یعنی، هر كاری كه تولید میكنیم اولین سوال باید این باشد كه خلاقیت و نوآوری در این بخش چیست؟ ما باید نمونههایی خلق كنیم كه الگوی افراد برای جشنوارههای بعدی باشد.
استفاده فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی توضیح داد: از دیگر سیاستهای ما داشتن شعاری واحد است. باید در تولیدات از یك رنگ مشخص ، یك نوع موسیقی و لوگوی واحد استفاده كنیم ایران آینده در افق 1404 باید به یك «رویای ملی».تبدیل شود.
دكتر مجید مصلحی به استفاده فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یكی دیگراز سیاستها اشاره كرد و افزود: توجه به فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیار اهمیت دارد. شبكههای مجازی برای ما فرصت است. هرچند این شبكه برای یك قشر خاصی است؛ اما، افراد بسیاری از این شبكهها استفاده میكنند. در بحث سیاستگذاری ایدههای زیبایی به ذهن خطور میكند؛ اما، ایدههاباید عملیاتی باشد و منابع محدود وشرایط و الزامات آن برای اجراء در نظر گرفته شود.
حس مطالبه آینده مطلوب به رویای ملی تبدیل شود
دبیر جشنواره هنری ایران آینده در پایان سخنان خود اظهار كرد: تمام كارهایی كه انجام میگیرد، از مجموعه تولید انیمیشن، فیلم و سایر محصولات، باید منجر به یك حس مطالبه عمومی برای تحقق چشم انداز آینده مطلوب باشد. یعنی مردم در تصور خود آیندهای زیبا را به تصویر بكشند و آرزو كنند. این اتفاق خوبی برای ما و جشنواره ایران آینده است. این حس باعث میشود كه مردم بگویند چگونه باید به آن آینده مطلوب دست یابیم؟ اگر قرار است به آن آینده دستپیدا كنیم، نقش ما ودولت چیست؟ اگر حس مطالبه آینده مطلوب به رویای ملی تبدیل شود و جهت گیری ها تحقق آن را نشانه رود طعم موفقیت را خواهیم چشید.
تعریف چشمانداز به زبان هنر
حسن نجفی فیلمساز و كارگردان فیلم «شرفناز» در ادامه این نشست اشاره كرد: نكتهای كه برای هنرهای تجسمی بسیارمهم است، لوگوی جشنواره است. البته سعی ما بر این است كه به لوگوی خوبی برای جشنواره نزدیك شویم. بنابراین باید كمیتهها وارد كار شوند و فعالیتهای خود را عملیاتی كنند.
نجفی درباره چگونگی تولید اثر برای جشنواره ایران آینده اشاره كرد و افزود: ما باید به زبان هنر چشمانداز را تعریف كنیم؛ بنابراین باید بدانیم چشم انداز چیست؟ من باید چه موادی را به هنرمند بدهم یا چه چیزی را برای او تعریف كنم تا او به زبان هنر اثری خلق كند.
دكتر امیر محمدخانی، مدیر مركز معماری در تائید بحث حسن نجفی گفت: ما باید كمیته به كمیته وارد موضوع جشنواره شویم. باید فرآیند كمیتهها را بنویسیم و بگوییم كدام فعالیت كمیتهها هم پوشانی دارد و اگر كمیتهها در برنامهریزیهای خود كاری موازی انجام میدهند، آنها را متعادل كنیم.
تولید و تبیین محتوا دو گام موثر در جشنواره ایران آینده
مدیر مركز معماری فرآیند رفتاری كمیتهها با یكدیگر را متفاوت دانست و پنج گام را برای كمیته معماری بیان كرد: در كمیته معماری باید فرآیندی طی شود، كه پنج گام برای آن مد نظر است. بخش اول تولید محتوا است. دوم معرفی و تبیین محتوا است. ما باید برنامهای برگزار كنیم و معرفی محتوای تولید شده را به سرعت انجام دهیم. البته ما آمادگی داریم، پس از ماه رمضان محتوا و سند خود را معرفی كنیم. گام سوم بحث آموزش و ترویج است. باید به مردم آموزش دهیم كه در فرآیند حوزه معماری، چگونه میتوانند به ما كمك كنند. گام چهارم برگزاری یك مسابقه ملی با مخاطب عام است. گام پنجم نمایش آثار است.
جشنواره هنری ایران آینده در افق 1404 با هدف تبیین و ترویج هنری چشمانداز كشور از زبان هنر؛ با همكاری حوزه هنری و معاونت امور قوای دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاركت سایر نهادها و سازمان در نیمه دوم سال جاری برگزار خواهد شد.